RVS N690

Wat is N690 RVS?

N690 is een high-end poederstaal dat wordt gemaakt door Bohler Uddenholm in Oostenrijk. Het wordt gebruikt om chirurgische instrumenten, keukenmessen, cirkelmessen voor de vleesindustrie, weegschaalmessen en pannen mee te maken.

 

Staalsoorten die door middel van high-end poeder metallurgie worden ontwikkeld, hebben grote voordelen tegenover de klassieke soorten. Er kunnen op deze manier legeringen worden toegevoegd wat eerder niet kon. Dit geeft het staal specifieke eigenschappen waardoor het harder en slijtvaster is, dan met technologie voorheen mogelijk was.  

 

Er zit een hoog gehalte aan chroom in, wat er voor zorgt dat het in hoge mate corrosiebestendig is. Het hoge gehalte aan kobalt zorgt ervoor dat het zeer hard is.

 

Het wordt gezien als de Europese variant van VG10, welke op zijn beurt vaak wordt gebruikt in hedendaagse Japanse messen. Het is erg goed te harden en heeft na een goede en complexe hittebehandeling een hoge HRC ook wel Rockwell meting genoemd. Het is roestvast staal wat niet snel slijt met een hoge HRC.

N690 RVS Nightblade serie

© 2021 N6Knives