Startprijs handgemaakt custom mes 

Opstartkosten zijn de beginkosten voor een custom gemaakt mes. Elk materiaal heeft een andere prijs. Ook speelt de complexiteit van het mes een rol. Als er bijvoorbeeld een epoxy gieting moet worden gedaan, of als er zeer zeldzame materialen worden gebruikt. 

 

Afhankelijk van wat u wilt, lopen de kosten ook op. Dit zal in de offerte worden opgenomen. Ik kan met ongebruikelijke materialen werken, hierbij kunt u denken aan meteoriet, zeldzame houtsoorten en zelfs dinosaurus botten. Dit hoeft overigens niet, bij een custom kunt u het naar uw wens laten samenstellen.

 

Startprijs:

Mono N690 staal:          450,-  

Damast rvs:     650,- 

(deze prijzen zijn exclusief verzendkosten)

 

Bij de beginkosten is inbegrepen voor mono staal N690. Dit is een high-end roestvast poeder staal met lange snijcapaciteit en een hoog kobalt gehalte. (meer info kunt u vinden op de info pagina)

 

Bij de opstartkosten is inbegrepen voor het heft zwart ebben, rood Belinga, bruin walnoot of olijf hout.

Zowel bij Damast als mono staal is een lemmet grootte van max. 19 cm inbegrepen in de opstartprijs. Bij een grotere maat wordt er een meerprijs in rekening gebracht. 

 

Opbouw uren

In een handgemaakt mes zit vele uren aan arbeid.  Het hout moet gestabiliseerd, gedroogd en bewerkt worden. Het staal moet zijn vorm krijgen, waarna het een hittebehandeling krijgt.(Hierdoor wordt het hard).

Daarna wordt de uiteindelijke vorm door middel van stock removal. Na het grinden kan er begonnen worden aan de afwerking van het blad zoals polijsten en met Damast etsen.

 

Als er epoxy wordt gebruikt moet hier een mal voor worden gemaakt. Daarna wordt de kleur samengesteld en kan er worden gegoten. Als er een object in gaat, zal dit in twee keer gebeuren om te zorgen voor het beste resultaat. Kortom er zit gemiddeld zo'n 40 tot 60 uur werk per mes in.

 

© 2021 N6Knives